Wat is het verschil met 'supermarkt thee'?

Een vraag die we vaak gesteld krijgen is wat het verschil is tussen onze producten en meeste theesoorten die verkrijgbaar zijn in de lokale supermarkt. Het verschil is vrij vergelijkbaar met daadwerkelijk ijs en ‘supermarkt ijs’ of daadwerkelijke pizza en ‘supermarkt pizza’. Het eerste is het daadwerkelijke product terwijl het tweede een afgeleid product is met een grote economische insteek, vaak van kwalitatief mindere bestanddelen bevat zoals bijvoorbeeld leftover theebladeren en smaakversterkers als suikers. Dit verschil is ook te zien als u thee zet want kwalitatief goede theebladeren kunnen worden gebruikt om thee te zetten. Al met al kunt u zelf het beste de vergelijking maken door bijvoorbeed de theebladeren te vergelijken.

Daarnaast is thee een inspirend product en verliest volgens ons ons veel waarde in het proces van commercialisering. We hebben vaak bij onze klanten gemerkt dat losse en organische thee een trigger biedt om deze wondere wereld te verkennen, terwijl zij deze noodzaak niet eerder hadden gevoeld.

Wat zijn jullie eigen ervaringen?

Het is natuurlijk ook leuk om eigen ervaringen te delen. In het kort zouden we de volgende persoonlijke punten willen aanstippen:

  • Er zijn honderden theesoorten en het is een enorme kunst en wetenschap om ze juist te brouwen, dus het is voor ons een enorm stimulerend en verrijkende reis om ons te verdiepen in de wondere wereld van de thee en kruiden;
  • Thee is een perfect geschenk voor alle situaties, we merken dat het enorm wordt gewaardeerd door anderen en vaak is het ook een eye-opener voor vrienden, collega’s en kennissen die het enorme verschil zien met thee wat zij dagelijks nuttigden;
  • We drinken zelf eigenlijk bijna geen thee meer buitenshuis omdat het dus kwalitatief vaak teleurstellend is. Op reis nemen we zelf thee en thee filters mee;
  • We merken zelf duidelijk de gezondheidsvoordelen van onze producten. Specifiek merken we het kalmerende effect van bepaalde theesoorten op stressvolle momenten.  

Hoe weet ik hoe ik een specifieke thee moet brouwen?

Het is nogal een kunst en wetenschap om thee op de perfecte manier te brouwen, wij geven daarom ondersteunende informatie over de juiste hoeveelheid, temperatuur en duur maar we raden het ook aan om er zelf mee te experimenteren. De ideale wijze van brouwen, zoals temperatuur, hoeveelheid thee en zelfs het gebruikte materiaal, verschilt tussen personen. Sommigen houden daarnaast van sterkere thee en de inhoud van theelepels verschilt natuurlijk ook enigszins. Al met al is onze ervaring dat onze informatie zelfs wat conservatief is en dat voor een aangegeven hoeveelheid zelfs meer thee kan worden gezet.

Daarnaast bieden wij verschillende producten aan die u kunt gebruiken bij het zetten van thee, denk bijvoorbeeld aan waterkokers en filters, specifiek hebben wij ook bekers met ingebouwde filters die u eenvoudig op reis kunt meenemen.

Verkopen jullie ook koffie?

Jazeker, we hebben ook premium kwaliteit koffiebonen. Deze kunnen jullie in onze webshop onder een aparte sectie vinden. 

Wij verkopen zelf echter geen koffiemalers op dit moment maar kunnen goede koffiemalers aanraden.

Welke thee bevat geen cafeïne?

Thee van de theeplant bevat altijd cafeïne dus kunnen we klanten het volgende aanraden:

  • Thee van kruiden of planten bevat geen cafeïne. Populaire voorbeelden zijn rooibos en kamille thee;
  • Theebladeren bevatten veel minder cafeïne als u ze een tweede keer gebruikt om thee te zetten. Zeker als u samen met anderen thee drinkt, zou u hier gebruik van kunnen maken.

Ik zie veel theesoorten op de site, wat is het verschil?

Hoewel er honderden theesoorten zijn, helpt het om een onderscheid te maken in het volgende:
  • De term thee refereert traditioneel eigenlijk naar theebladeren van de theeplant (‘camellia sinensis’) maar wordt tegenwoordig breder gebruikt. Het is bij een theesoort aangegeven welke ingrediënten het bevat, zoals bv kruiden en planten;
  • Er zijn ook weer veel verschillende varianten van thee van de theeplant, dit heeft over het algemeen te maken in hoeverre de theebladeren zijn geoxideerd/gefermenteerd. Dit proces houdt in dat de (opzettelijk) beschadigde theebladeren chemische reacties ondergaan met zuurstof waardoor de samenstelling verandert. Dit proces kan worden gestopt door de theebladeren te verhitten. Bij groene thee is er sprake van weinig oxidatie en bij zwarte thee van veel/volledige oxidatie. Oxidatie zorgt voor een andere kleur, geur en smaak (meer kruidig en aards) van de theebladeren;
  • Onze theesoorten verkijgen wij zo een beetje overal in de wereld vandaan, in de smaak is het daarom aan te raden te kijken van welke geografie de thee afkomstig is want vaak heeft de thee uit een bepaalde regio een karaketeristieke smaak;
  • Bepaalde theesoorten zijn puur terwijl anderen een combinatie van ingrediënten bevatten, zoals bijvoorbeeld vruchten, houd hier afhankelijk van uw smaak rekening mee;
 
Indien u het lastig vindt om een keuze te maken is het aan te raden om een combinatie van verschillende theesoorten te bestellen en uit te proberen of ons om advies te vragen. Wij hebben zelf aangegeven wat onze favoriete theesoorten en bestsellers zijn.

Kunt u de benodigde informatie niet hier vinden?

Mail ons, wij zullen proberen u zo goed mogelijk bij te staan. Maar we weten natuurlijk ook niet alles, we proberen zelf ook veel van onze klanten te leren. Dus indien u suggesties of opmerkingen heeft horen we het ook graag.

Scroll up